31 grudnia 2015 godz. 19.00 Damy i Dżentelmeni będą obsługiwać Damy i Dżentelmenów. Zapraszamy na szampańską zabawę w Restauracji Kawelin:

  • Wyborne menu
  • Zabawa z DJ do białego rana
  • Zabawy i konkursy z atrakcyjnymi nagrodami
  • Promocyjne ceny noclegów
  • Możliwość zarezerwowania odrębnej Sali

MENU BALU SYLWESTROWEGO – 31.12.2015

Na początek – zestaw serwowany (3-daniowy)
Tatar z łososia z kremem wasabi
Krem z pięciu warzyw podany z bitą śmietaną i rurką orzechową wykończony oliwą cytrynową
Polędwica wellington serwowana z zapiekanym truflowym puree i sosem z grzybów i czerwonego wina
Przekąski zimne w stołach
Tatar wołowy z dodatkami
Deski mięs i wędlin kuchni kawelin
Deski serów z sosem bakaliowym
Pasztet z zająca na żurawinie
Ozory wołowe podane z chrzanem
Śledź na 3 sposoby
Bufet zimny
Melon w szynce parmeńskiej
Podwędzane sało z galaretką z kiszonych ogórków
Śliwka w boczku
Półmisek wędzonych pstrągów
Jesiotr wędzony
Sałata z sosem cezar i grillowanym kurczakiem
Kompozycja sałat z wędzonym filetem kaczki na sosie żurawinowym ze świeżą figą
Podwędzane caprese
Sałatka z owoców morza w sosie włoskim z anchois
BUFET GORĄCY
Wykwintna zupa z borowika z sercami i żołądkami drobiowymi
Consome z karpia z łazankami i warzywami
Indyk marynowany w pietruszce podany w sosie kaparowym
Polędwiczki podwędzane z karmelizowanym jabłkiem i boczkiem
Okoń morski w sosie rakowym
Pierogi wołowe podane w emulsji z czerwonego wina
Kluski podlaskie w maśle
Warzywa korzenne sous-vide
Lasagne bolońska ze świeżą bazylią
Ziemniaki opiekane w boczku domowym
Placki cukiniowo dyniowe
Burak zasmażany w miodzie
Godz. 22.30 – serwis na oczach Gości w wykonaniu Szefa Kuchni – Petera Vrochopoulosa
Szynka pieczona z nogą w marynacie miodowo – jałowcowej z grzybowym pęczakiem
SŁODKOŚCI
Ciasto krówka, sernik z białą czekoladą, ciasto kokosowe,
owoce w całości i filetowane, musy owocowe w pucharkach, bajaderki
NAPOJE
soki owocowe, woda mineralna, napoje gazowane
kawa ziarnista, wybór herbat
ALKOHOLE
Wódka „Żubrówka biała” lub wino „Consigna” – 1 but. / parę
Wino musujące do toastu noworocznego
Dodatkowo:
Wino „Consigna” – Chardonnay, Merlot – 30 zł / but. 700 ml
Wódka „Żubrówka biała” – 30 zł / but. 0,5 l
Pozostałe alkohole, dodatkowe zamówienia – a’la carte (rabat 15% – dla wszystkich uczestników balu)
Naszym Gościom specjalne ceny za nocleg w Hotelu Esperanto***:
– pokój jednoosobowy 200 PLN ze śniadaniem
– pokój dwuosobowy 240 PLN ze śniadaniem
– apartament 400 PLN ze śniadaniem

plakat_A2_sylwester_kawelin